Monteringsanvisning - Akrylskilt – Vest Gravering


Monteringsanvisning - Akrylskilt

Monteringsanvisning for skilt i akryl med rustfrie stålknotter

Akryl er flott materiale som kommer i et hav av farger og varianter for ulikt bruk. Fordelene med akryl inkluderer lett vekt, holdbarhet og enestående klarhet, noe som gjør dem ideelle for graverte skilt. Akrylskilt gir et elegant utseende og passer enkelt inn i ulike designstiler. I tillegg er akrylskilt en kostnadseffektiv løsning sammenlignet med andre materialer. Imidlertid er det viktig å merke seg at akryl kan ripe lettere enn noen andre materialer, og det er mindre varmebestandig. Det er derfor viktig å være forsiktig med skiltene under montering. Her skal vi prøve å beskrive en enkel beste praksis som sikrer at du enkelt får montert ditt skilt uten å ripe opp overflater eller bomme på hullavstand.

Forberedelser og utstyr

Sørg for at du har nødvendig utstyr klart før montering:
- Tysj eller lignende for merking av skruehull
- Drill for forboring av skruehull
- Stjerneskrutrekker for medfølgende skruer
- Noe mykt å legge akrylplatene på før montering
- Glassvask og mikrofiber/glassklut for rengjøring av skilt

 

Prøvemonter gjerne skiltet, slik som på bildet over. Sjekk at alt stemmer, og vurder om du ønsker å montere bakplaten sammen med frontplaten, eller om du foretrekker å montere bakplaten mellom husvegg og sylinderen på stålknottene,

Litt planlegging gjør at monteringen går fortere. Du reduserer også risikoen for å skrape opp eller skade skiltet under montering. Bruk gjerne mikrofiber/glasskluten du skal bruke til å rengjøre skiltet som underlag mens du holder på:

1. Marker hull

 Bruk bakplaten eller en papirmal for å markere hvor du skal bore hull for skruer:

Sørg for å sentrere hullene mest mulig. Vi har designet inn litt rom for justering, men monteringen av plate går veldig mye lettere om hullavstand er 100% korrekt.

2. Bor hull

Vi anbefaler sterkt å forbore hull - det er tungt å skru for hånd, og du risikerer å ødelegge gjengene på skruen. Skal du feste skiltet på annet underlag en trevirke, må du kjøpe egnede skruer og eventuelt plugger. Sørg i så fall for at hodet på skruen er lite nok til å få plass nedi sylinderen til stålknotten.

3. Skru fast sylinder

Nå kan du skru fast sylinderen som skiltet senere skal festes på. I eksempelbildene under har vi valgt å montere bakplaten mellom husvegg og sylinder, noe som gir luft mellom frontplate og bakplate. Bakplaten kan også monteres sammen med frontplaten - vurder hvilket alternativ du foretrekker.
Skruen settes gjennom sylinderen:

Prøv å skru alle 4 skruene inn akuratt nok til at du fortsatt kan flytte platen litt frem og tilbake. Finjuster frem til platen er i vater og ingen av hullene viser på siden av sylinderen:


Fest skruene godt når du er fornøyd med endelig plassering:

4. Tørk av / rengjør skiltplater

Når du har kommet så langt, er det et godt tidpunkt for å fjerne fingemerker og annet smuss på både for og bakplate. Senere er det vanskelige å nå til bakplate og baksiden av frontplaten. Vi anbefaler å bruke en glasspray eller annet vaskemiddel som ikke legger igjen en film på glasset. Tørk FORSIKTIG av med glass/mikrofiberklut. Akrylflaten er veldig sårbar for små riper, noe som også kan oppstå dersom du bruker for mye trykk på kluten eller bruker hardt papir.

5. Fest skiltplate(r)

Nå festes selve stålknotten som holder frontplaten på plass. Bildene under viser forskjellen på montering med og uten mellomrom mellom platene:


Skiltet er nå klart - Vi håper du blir fornøyd med det nye skiltet!